SILO-PORT U BEOČINU KOMPANIJE "AGROGRNJA " POČINJE SA RADOM KRAJEM MAJA


Silo-port u Beočinu) Kompanija "Agrogrnja" iz Bačkog Petrovca, finalista nagrade za investiciju godine "Aurea 2016", završila je prvu fazu izgradnje silo-porta u Beočinu, koja podrazumeva skladišni prostor sa rečnom lukom ukupnog kapaciteta 30.000 kubika. Kompanija je trenutno u fazi izrade sistema za utovar u brodove, a kako je za "eKapiju" rekao Vladislav Nedić, direktor "Agrogrnje", plan je da projekat silo-porta u potpunosti zaživi krajem maja. Nakon toga će uslediti i nove investicije.

- U silosima je već moguće skladištiti robu - žitarice i uljarice. Što se tiče druge faze izgradnje skladišnog kapaciteta, koja predviđa još oko 70.000 kubika skladišnog prostora, nju planiramo da aktiviramo krajem ove ili početkom 2017. godine - istakao je Nedić.

Prema njegovim rečima, izgradnja silo-porta doprineće značajnom povećanju prihoda.
- Rast prihoda očekujemo prvenstveno zbog usluga koje će silo-port pružati korisnima, kao što su skladištenje, sušenje i utovar robe u brodove. Egzaktnu projekciju povećanja prihoda nije moguće dati, ali su naša očekivanja će će prihodi porasti za oko 30% - objasnio je direktor "Agrogrnje".

Kako je naveo, kompanija je veoma zadovoljna poslovanjem u 2016, od koje očekuje da bude jedna od, ako ne i najuspešnija u istoriji poslovanja "Agrogrnje".

Podsetimo, ova firma iz Bačkog Petrovca započela je u januaru 2015. godine izgradnju silosa sa rečnom lukom u Beočinu, kapaciteta oko 30.000 kubika, sa kompletnom opremom koja podrazumeva prijem, skladištenje, pretovar i sušenje zrnastih poljoprivrednih kultura. Ukupna vrednost ovog projekta je oko 5 mil EUR, a daljim širenjem kapaciteta ova investicija će po skladišnom obimu postati jedna od najvećih na južnom toku Dunava.

Silo-port je izgrađen na zemljištu povšine 2 ha, koji je kompanija "Agrogrnja" kupila u biznis parku firme "Lafarage BFC". Po završetku druge faze projekta, ovaj silo-port će postati najveći na rečnom toku Rajna-Majna-Dunav (sa izuzetkom Roterdama i Konstance).

Udruženje poljoprivrede i prehrambene industrije

Sekcija

Info

Projekat "Kačerski med"

Projekat Agro info punktovi