USPEŠAN NASTUP PRIVREDNE KOMORE BEOGRADA NA SAJMU POLJOPRIVREDE U BIJELJINI

U periodu od 22-24. septembra 2016. godine održan je 15. Međunarodni sajam poljoprivrede INTERAGRO u Bijeljini, na kojem je predstavljeno 140 izlagača iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Italije i Austrije. Privredna komora Beograda, kao partner ovogodišnjeg sajma, nastupila je na štandu sa deset proizvođača mesa i mesnih prerađevina, rakije, vina, semenske robe, prerađivača povrća, preparata od meda i ekoloških preparata za zaštitu bilja. Priznanje za uspešnu sajamsku saradnju dobila je Privredna komora Beograda sa svojim izlagačima  a  za najraznovrsniji asortiman repromaterijala u poljoprivredi dobio je Agrosava Chemical iz Beograda.

U cilju unapređenja ekonomske saradnje između privrednika iz Beograda, Vojvodine, Bijeljine i Republike Srpske, u okviru sajma 22.septembra 2016.godine potpisan je Sporazum o saradnji između Privredne komore Beograda, Privredne komore Vojvodine i Privredne komore Republike Srpske - Područna privredna komora Bijeljina. Sporazum su potpisali Miodrag Veseli ispred Privredne komore Beograda, generalni sekretar Privredne komore Vojvodine Prof. dr Dušan Vučićević i predsednik Područne Privredne komore Bijeljine Mihajlo Vidić.

Tokom trajanja sajma izlagači i posetioci su imali priliku da se upoznaju sa novim trendovima i tehnologijama, razmene iskustva, vide i brojne prezentacije i da na naučnim savetovanjima i tribinama razmene iskustva i novosti u oblasti agrara. "INTERAGRO 2016" održan je u savremenom privrednom kompleksu Agrotržnog centra "Knez Ivo od Semberije", na 2.500 m2 zatvorenog i na oko 4.000 m2 otvorenog izložbenog prostora. Organizator Poljoprivrednog sajma u Bijeljini je preduzeće "Grad", a pokrovitelji sajma su Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Ministarstvo za ekonomske odnose i spoljnu trgovinu BiH i grad Bijeljina.

Udruženje poljoprivrede i prehrambene industrije

Sekcija

Info

Projekat "Kačerski med"

Projekat Agro info punktovi