"RUDNAP AGRAR" PODIŽE PLANTAŽU VOĆA

Kompanija "Rudnap Agrar" počela je na južnim obroncima Fruške gore sadnju 500 hektara voća, uglavnom jabuka, u šta će biti uloženo 50 miliona evra. Ove godine biće zasađeno 490.000 stabala na 130 hektara, uz ulaganje 12,5 miliona evra. Druga faza sadnje, na preostalih 370 hektara, počeće krajem godine i biće završena do 2012. godine. Za sada se sade samo jabuke, od kojih će se polovina izvoziti na tržište EU i Rusije, a druga polovina je namenjena našem tržištu, a u "Rudnap Agraru" planiraju i da jedan deo plantaže namene za neko drugo voće.
Obezbeđena je i sva neophodna infrastrukturna oprema. Izgrađeno je i opremljeno 6 bunara za potrebe najsavremenijeg sistema navodnjavanja "kap po kap", sa senzorima i metero stanicom koji sadnicama u svakom trenutku obezbeđuje optimalnu količinu vode. Protivgradna mreža i sistem "anti-frost" zaštite na plantaži sačuvaće kvalitet roda u slučajevima eventualnih elementarnih nepogoda. Počela je i izgradnja hladnjače čiji će kapacitet biti 8.000 tona voća, koja će biti završena sredinom naredne godine. Magacin, skladište i hangar, takođe su deo pratećeg sadržaja ove plantaže.
U "Rudnap Agraru" planiraju da im se investicija, koja je obezbeđena delom kroz sopstveni kapital, a delom kroz kreditno finansiranje UniCredit i banke Intesa, isplati za 6 godina. Na plantaži je trenutno zaposleno 170 sezonskih radnika i 10 agroinžinjera.

 Udruženje poljoprivrede i prehrambene industrije

Zadružni savez

Sekcija

Info

Projekat "Kačerski med"

Projekat Agro info punktovi