POČINJE PROIZVODNJA EKOLOŠKIH ĐUBRIVA
 

U firmI "Florioil", zajedničkoj investiciji kompanija "AS AN" iz Ljubljane i "Linum" iz Čonoplje kod Sombora, uskoro počinje proizvodnja prirodnih mineralnih đubriva, kao i lekovitih ulja.
Mineralna hranjiva đubriva i zaštita za bilje pod nazivom "mineral", unikatan su proizvod na svetskom tržištu, jer sadrže 75 makro i mikro minerala. "Minaral žuti" je dobra preventiva protiv biljnih bolesti, "mineral crveni" je hranjivo đubrivo  i dobra preventiva i kurativa protiv štetočina, dok je "mineral zeleni" izuzetno efikasno đubrivo. Sve to je namenjeno i za organsku i za konvencionalnu biljnu proizvodnju, gde za 75% smanjuje upotrebu standardnih, a zdravstveno rizičnih preparata i đubriva. Njihovom isključivom upotrebom za samo 3 godine njive na kojima je ranije bila konvencionalna proizvodnja mogu da se sertifikuju za organsku proizvodnju. Ovi proizvodi su sertifikovani za primenu u EU.
Drugi proizvodni program su hladno ceđena i eterična, mineralima obogaćena prirodna lekovita ulja, koja se dobijaju iz domaćih sirovina. Dovršava se punionica, a 95% proizvodnje izvoziće se u EU. Inače, proizvodiće se više od 90 vrsta ulja, među kojima se, kao jedinstven proizvod u svetu, izdvaja ono sa dodatkom aktivnog joda, čijim se konzumiranjem saniraju i otklanjaju uzroci poremaćaja rada štitne žlezde.

Udruženje poljoprivrede i prehrambene industrije

Zadružni savez

Sekcija

Info

Projekat "Kačerski med"

Projekat Agro info punktovi