NA NOVOSADSKOM SAJAMU POLJOPRIVREDE
URUČENE NAGRADE NAJBOLJIMA U AGROBIZNISU

 

Predstavnici Privredne komore Beograda – Udruženja poljoprivrede i prehrambene industrije i Zadružnog saveza Srbije, 14. maja 2009. godine, posetili su 76. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu. Tom prilikom obišli su izlagače, izložbu stoke, opreme za uzgoj stoke i poljoprivrednih mašina.

Na svečanosti održanoj u večernjim satima, uručene su nagrade za najbolje u agrobiznisu i u kategoriji svih robnih grupa koje su učestvovale na ovoj manifestaciji.

Za najbolju kompaniju u oblasti primarne proizvodnje mleka proglašena je mlekara "Agro" iz Dobanovaca, a najbolja u oblasti proizvodnje piva je kompanija "Ujedinjene srpske pivare", članica međunarodne grupe "Heineken".

Najbolje u oblasti korporativnih usluga u agrobiznisu je "Dunav osiguranje", a kompanija "Hemel" iz Jagodine najbolja je u oblasti organske proizvodnje i prerađevina od voća i povrća.

Najuspešniji menadžer u finansijskoj podršci agrobiznisu je Dušan Antonić, predsednik Izvršnog odbora Agobanke, dok je za najuspešnijeg stranog menadžera proglašena Hilmija Franca, direktorka "Mesoprometa" iz Bijelog Polja.

Najbolji menadžer u promociji zdravstvene zaštite životinja je dr Dobrila P. Jakić-Dimić iz Naučnog instituta za veterinarstvo Srbije, dok je nagradu za doprinos u naučno-istraživačkom radu u oblasti zdravstvene zaštite životinja dobio dr Vojin L. Ivetić, takodje iz Naučnog instituta za veterinarstvo Srbije.

Najbolji brend u Srbiji za 2009. godinu je Industrija ulja "Dijamant" iz Zrenjanina, najbolja naučna ustanova za unapredjenje zdravstvene zaštite životinja je Naučni institut za veterinarstvo Srbije, a najbolja institucija za revitalizaciju sela je Fond za doškolovavanje mladih poljoprivrednika iz Beograda.

Najbolja kompanija u revitalizaciji agrarnog kompleksa je "Dragan Marković" iz Obrenovca, najbolja strana kompanija u oblasti primarne proizvodnje i prerade grožđa je "13. jul - Plantaže" iz Podgorice, a najbolja strana kompanija u oblasti proizvodnje mesa i prerađevina je "Lijanovići" iz Širokog Brijega, BiH.

Na ovoj svečanosti nagrade Novosadskoj sajma dodeljene su u još 26 grupa.

Udruženje poljoprivrede i prehrambene industrije

Zadružni savez

Sekcija

Info

Projekat "Kačerski med"

Projekat Agro info punktovi