SAVETOVANJE NA TEMU 
"SVE O TREŠNJI"

 

U okviru organizacije Voćarsko-vinogradarskog društva GROCKA, dana 07. februara 2009. godine u selu Ritopek, održano je Savetovanje na temu "Sve o trešnji". Skup je otvorio gospodin Tuhomir Nikolić, počasni predsednik gročanskog voćarskog društva. Savetovanju je prisustvovalo preko 100 učesnika iz proizvodnje, privrede, nauke i struke, kao i predstavnici Komore Beograda-Udruženja poljoprivrede i prehrambene industrije i predsednik Zadružnog saveza, koji su istakli komparativne prednosti i još uvek nedovoljno iskorišćene potencijale opštine u oblasti voćarstva i vinogradarstva, prehrambene industrije, turizma i logistike.

Na skupu su razmotrene mere podsticaja razvoja voćarsko-vinogradarske proizvodnje od strane lokalne samouprave uz finansijsku podršku banaka kao i novom načinu poslovanja, tehnologiji proizvodnje trešanja, sortimentu i mogućnostima plasmana u kontinuiranom procesu proizvodnje od strane individualnih proizvođača, kroz neophodnu implementaciju standarda kvaliteta i pakovanja voća na teritiriji opštine Grocka.

Proizvođači sa područja opštine Grocka i oklnih sela su pokrenuli inicijativu za osnivanje Udruženja proizvođača trešanja, kao i mogućnost osnivanja zadruge, koja bi se bavila plasmanom asortimana iz voćarsko-vinogradarske proizvodnje sa posebnim osvrtom na proizvodnju trešnje.

Udruženje poljoprivrede i prehrambene industrije

Zadružni savez

Sekcija

Info

Projekat "Kačerski med"

Projekat Agro info punktovi