9. SAJAM SUVOMESNATIH PROIZVODA MAČKAT 2009

U periodu od 14. do 17. januara 2009. godine održan je Deveti sajam suvomesnatih proizvoda u "Mačkatu" na Zlatiboru.
Delagacija Privredne komore Beograda na čelu sa predsednikom mr Milanom Jankovićem, posetila je ovu manifestaciju, koja postaje tradicionalna u Zlatiborskom okrugu.

Organizator ove manifestacije su proizvođači suvomesnatih proizvoda, Opština Čajetina i Turistička organizacija "Zlatibor", a sponzor ProCredit Banka.

"Pršutijadu" je zvanično otvorio direktor Turističke organizacije Zlatibora Arsen Đurić, istakavši da su suvomesnati proizvodi zlatiborskog kraja postali brend kod nas a i u svetu, ali da je neophodno učiniti više napora kako bi se i zvanično zaštitilo njihovo geografsko poreklo.

Ispred Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva proizvođače i posetioce je pozdravio Željko Radošević, državni sekretar.

Sajmu su bili izloženi suvomesnati proizvodi visokog kvaliteta (pršute, kobasice, slanine, stelje i dr.) od dvadeset najboljih proizvođača zastupljenih porodicama: Šopalović, Stojanović, Radovanović, Brković, Radojičić i dr. gde izloženi proizvodi, u poslednjih godina postaju "brend" Zlatiborskog okruga.

Na osnovu ocene stručne komisije za procenu kvaliteta podeljana su mnoga priznanja i nagrade svim učesnicima Sajma u vidu zlatnih i srebrenih medalja, a ukupni pobednik za 2009. godinu sa osvojene 3 velike zlatne medalja je proizvođač Nikola Brković sa porodicom iz sela Kačer, opština Užice.

Udruženje poljoprivrede i prehrambene industrije

Zadružni savez

Sekcija

Info

Projekat "Kačerski med"

Projekat Agro info punktovi