LANCI SNABDEVANJA


Privredna komora Beograda – Udruženje saobraćaja i telekomunikacija, Udruženje trgovine i Udruženje poljoprivrede i prehrambene industrije organizovali su sastanak posvećen upravljanju lancima snabdevanja.

Uvodno izlaganje na temu "Lanci snabdevanja u e-kontekstu" je dao prof dr Milorad Banjanin sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Profesor je ukazao na značaj pojedinih aspekata komunikacije, upravljanja i upoznao prisutne sa savremenim tendencijama u oblasti lanaca snabdevanja. Upravljanje lancima snabdevanja obuhvata tokove materijala, proizvoda, usluga i informacija od početnog snabdevača do krajnjeg korisnika, što zahteva koordinaciju aktivnosti između različitih učesnika u lancu, kao što su: proizvođači, snabdevači, distributeri, prevoznici i prodavci. Ukazano je na značaj koji u organizaciji distribucije i snabdevanja imaju lanci zahteva kupaca.

 

Na sastanku je prezentovan softver Kolibri koji je u potpunosti razvijen od strane kompanije Micro.bs i predstavlja rešenje za efikasniju distribuciju i istraživanje tržišta. Primenom ovog softvera privredna društva mogu postići značajne uštede vremena i materijalnih sredstava.

 

Za članice Privredne komore Beograda data je posebna ponuda portala spediter.com koja se odnosi na njegovo besplatno korišćenje tokom 30 dana i popust na cenu članarine.

Spediter.com je transportna baza namenjena firmama koje se bave transportom roba u drumskom teretnom saobraćaju, špedicijama, proizvođačima, uvoznicima i izvoznicima, kao i svim ostalim pravnim licima koja imaju potrebu za prevozom tereta.

Udruženje saobraćaja, telekomunikacija i informatičke delatnosti

Info

Projekat