RAZVOJ ŽELEZNIČKOG TRANSPORTA
 
Privredna komora Beograda, u saradnji sa JP Železnice Srbije i predstavnicima privrednih društava i stručno-upravnih institucija grada Beograda i Republike Srbije, organizuje privredno-stručni skup na kome će biti razmatrane tri teme:


  1. Železnička infrastruktura-aktuelno stanje i
    planirane aktivnosti 
  2. Vozna sredstva-aktuelno stanje i planirane aktivnosti 
  3. Beogradski železnički čvor

Nova dimenzija razvoja železničkog sistema definiše se statusom, ekonomskim uslovima u aktivnostima preduzeća i države za poslovanje na globalnom  tržištu. Harmonizacija i liberalizacija železničkog sistema potencira i rešavanje tehničko-tehnološkog nivoa razvoja za podizanje konkurentskih sposobnosti i očuvanje mobilnosti putničkih i robnih tokova.


JP Železnice Srbije se nalazi u periodu koji karakterišu procesi restruktuiranja modernizacije i realizacije programa mera i aktivnosti za osposobljavanje potrebnog broja mobilnih sredstava za izvršenje objavljenog reda vožnje i poboljšanje performansi infrastrukture sa tendencijom vraćanja na projektne parametre. U radu sastanka će učestvovati predstavnici nadležnih ministarstava, grada, opština, privrednih društava, finansijskih organizacija, agencija, direkcija, zavoda, instituta, fakulteta, privredne komore i sredstava jevnog informisanja

Zajednički privredno-stručni skup održaće se u sredu 14.04.2010. godine u 12,00 časova u Privrednoj komori Beograda, ul.Kneza Miloša 12 sala na VI spratu.

Za detaljnije informacije možete se obratiti mr Dragoljubu Stefanoviću, sekretaru Udruženja saobraćaja i telekomunikacija, Privredne komore Beograda na tel. (381 11) 2642-855 ili e-mail: stefanovicd@kombeg.org.rs.

Udruženje saobraćaja, telekomunikacija i informatičke delatnosti

Info

Projekat