TEHNIČKI PREGLED VOZILA I AUTOŠKOLE S ASPEKTA NOVOG ZAKONA O BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA

U organizaciji Regionalne Privredne komore Niša i Udruženja za unapređenje saobraćaja – Beograd, održan je okrugli sto na temu implementacije novog Zakona o bezbednosti saobraćaja. Niškim privrednicima i stručnoj javnosti obratili su se predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva za infrastrukturu i profesori Visoke škole strukovnih studija za menadžment u saobraćaju. Oni su tom prilikom istakli da je u toku izrada podzakonskih akata koja se odnose na poslovanje autoškola i privrednih društava za obavljanje tehničkih pregleda vozila. Prilikom diskusije, svi prisutni su imali mogućnost da na pomenutu temu iznesu svoje mišljenje i na taj način učestvuju u formulisanju zaključaka koji će nedvosmisleno voditi ka unapređenju ove materije.

 

Predstavnik Privredne komore Beograda, mr Dragan Stefanović – sekretar Udruženja saobraćaja i telekomunikacija je izložio da nove tendencije održivog razvoja saobraćajnog sistema zatevaju razmenu stručnog znanja, primenjenog iskustva i predloga novih, kvalitetnih rešenja. On je istakao da Privredna komora Beograda podržava i aktivno učestvuje u svim aktivnostima koje poboljšavaju stanje i doprinose razvoju društvenih vrednosti, a naročito inicijativu da se u komorskom sistemu osnuju posebna tela koja bi imala zadatak unapređenja bezbednosti saobraćaja na različitim nivoima.

 

Uzimajući u obzir nastupajuće promene i važnost pomenute teme, Privredna komora Beograda će 26. novembra u svojim prostorijama organizovati sastanak na temu implementacije novog Zakona o bezbednosti saobraćaja i izrade podzakonskih akata.

Udruženje saobraćaja, telekomunikacija i informatičke delatnosti

Info

Projekat