"SECURITAS" KUPIO JOŠ JEDNO PREDUZEĆE U SRBIJI – U GRUPACIJU UŠAO I "GORDON" SECURITY

 


Švedska kompanija Securitas AB je kupovinom preduzeća SCP Internacional, 02.12.2008. godine uplovila I na srpsko tržište. Tom prilikom je  u saopštenju za štampu Bart Adam, predsednik "Securitas Services Europe" izjavio:

 „Godine 2007. usvojili smo strategiju po kojoj bi kompanija, koja je već lider u SAD i Evropi, trebalo značajnije da proširi svoje poslovanje u Južnoj Americi, Aziji i Istočnoj Evropi. Zašto Srbija? Zato što smo procenili da se radi o zemlji velikog potencijala, sa obećavajućom ekonomskom perspektivom“. (preuzeto iz dnevnih novina Blic, decembar 2008. godine).

Danas Securitas posluje u više od 40 zemalja sveta i trend rasta se i dalje nastavlja. Sa 240 000 zaposlenih, Securitas“ je jedan od globalnih lidera među kompanijama koje se bave pružanjem usluga obezbeđenja.

Nakon uspešne godine poslovanja u Srbiji uprkos uticaju svetske ekonomske krize, Securitas je svom sastavu 9.decembra 2009. godine pripojio još jednu firmu iz Srbiije koja se bavi pružanjem usluga u oblasti privatne bezbednosti -  „Gordon“ obezbedjenje.

 ''Gordon'' d.o.o. preduzeće koje je od danas član porodice Securitas,  osnovan je 1991. godine kao prva privatna firma u bivšoj Jugoslaviji za usluge fizičko-tehničkog i protivpožarnog obezbeđenja i zaštitu lica i imovine. Kroz višegodišnje iskustvo i praksu ''Gordon'' je stekao visok renome i prestižnu poziciju na tržištu ovih usluga.

Preduzeće „Gordon“ ima oko 1100 zaposlenih, poseduje Licencu za obavljanje poslova bezbednosti i zaštite na radu i ima ustanovljen sistem menadžmenta kvalitetom JUS-ISO  9001:2001.  Usluge koje u okviru svog poslovanja obavlja odnose se na: fizičko obezbedjenje, tehničku zaštitu, monitoring, protiv-požarno obezbedjenje i transport novca i vrednosti. 

Procena je da na srpskom tržištu postoji oko 220 kompanija koje se bave pružanjem usluga u oblasti privatne bezbednosti a da je broj zaposlenih u okviru ovih kompanija oko 46 000.

Izvesno je da će Securitas u Srbiji ovom akvizicijom, sa 2600 zaposlenih, značajno ojačati svoju poziciju na tržištu bezbednosnih usluga.

                                                    

 

 

 

   

Udruženje kreativne industrije

Grupacije