ODRZANA 2.SEDNICA GRUPACIJE SPORTSKIH DRUSTAVA, SPORTSKIH OBJEKATA I IGARA NA SRECU

 

Dana 31.3.2010.godine održana je sednica Grupacije sportskih društava, sportskih objekata i igara na sreću na temu ''Predlozi i sugestije za izmene i dopune Zakona o igrama na sreću'', imajući u vidu da se očekuje u sto skorijem vremenu donošenje novih odredbi  Zakona o igrama na sreću.
Sastanku su pored predstavnika Grupacije prisustvovali i predstavnici Ministarstva finansija RS, Uprava za igre na sreću, kao i predstavnici Udruženja priređivača igara na sreću, ovlašćenih servisera i proizvođača aparata za igru na sreću –JAKTA.
Cilj sastanka je bio usaglašavanje stavova po pitanju pomenutog Zakona, koji bi doprineli stvaranju boljih uslova poslovanja u ovoj oblasti, kao i strožija primena Zakona u delu kaznenih odredbi, a sve u cilju suzbijanja sive ekonomije u igrama na sreću. Tokom iznošenja predloga svi učesnici su saglasni u mišljenju da se preduzmu neophodne mere i da se njihovi predlozi uzmu u razmatranje od strane predlagača sa ciljem da oblast igara na sreću bude integrisana u industriju zabave i kao takva jasno definisana zakonom i podzakonskim aktima koji su u potpunosti primenljivi u praksi.
Zaključak sa sednice je da se u što hitnijem roku, već početkom aprila održi novi sastanak po ovoj temi na kome bi se usaglasili jednistveni predlozi i sugestije članica Grupacije i kao takvi dostavili resornom Ministrartvu i Upravi za igre na sreću.

 

 

Udruženje kreativne industrije

Grupacije