DELTA MAXI POMAŽE DOMAĆOJ PRIVREDI U IZVOZU NA BUGARSKO TRŽIŠTE

Na prezentovanju inicijative u Privrednoj komori Srbije Mihailo Vesović, potpredsednik PKS je izneo pregled spoljotrgovinske saradnje sa Bugraskom i pozvao domaće proizvođače da razmišljaju o Bugarskom tržištu kao šansi za širenje njihovog poslovanja.Bugarska je slično tržište našem tržištu po svim karakteristikama (broj potrošača, kupovna moć, ukusi potrošača) i koje je otvoreno na srpske proizvode, i lako se može  osvojiti uz sinergiju i manje troškove kroz maloprodajni lanac Pikadili, istakao je ministar trgovine i usluga  Vlade Republike Srbije, Slobodan Milosavljević.
Pikadili je maloprodajni lanac robe široke potrošnje sa oko 20 objekata širom Bugarske, a posluje u sastavu Delta Maxi grupe. Jedan je od vodećih lanaca na tržištu Bugarske sa prometom od oko 130 milona evra godišnje. Plan Delta Maxi grupe u naredih pet godina je da se lanac proširi otvaranjem dodatnih 80 objekata koji će pokriti celu teritoriju Bugarske.
Dragan Filipović, dirketor Delta Maxi gupre, poziva sve domaće proizvođače koji imaju interesovanje da izvoze u Bugarsku da im se obrate, kako bi dobili prave informacije koje će im pomoći u smanjenju troškova i pravljenju najbolje strategije za proboj na Bugarsko tržište.
Inicijativa se sastoji u pomoći Ministrastva trgovine i usluga Vlade Republike Srbije da se na proleće 2010. godine organizuje nedelja srpskih proizvoda u Bugasrkoj, kao akcija koja će pomoći u formiranju svesti Bugarskog potrošača o srpskim proizvodima.

Udruženje trgovine, turizma i usluga

Oblasti

Info

Grupacije