PREZENTACIJA LANCA LOKALNIH DOBAVLJAČA METRO Cash & Carry SRBIJA


Kompanaija METRO Cash & Carry, članica Skupštine Privredne komore Beograda, predstaviće projekat saradnje sa lokalnim dobavljačima u cilju porasta izvoza iz Srbije na insotrana tržišta, u Privrednoj komori Beograda.

Lokalni dobavljači iz Srbije uključivanjem u Projekat dobijaju mogućnost da postanu deo globalnog lanca dobavljača, a stvaranje baze lokalnih dobavljača  zadržavaju postojeće i privlače nove investitore.

Učešće na prezentaciji potvrdili su John Varney, međunarodni ekspert za razvoj lanaca dobavljača, Davor Katalinić, član UO Metro Cash & Carry Srbija za nabavku i ponudu, Bojan Janković, zamenik direktora SIEPA i Nenad Božanić, konsultant za razvoj lanaca dobavljača SECEP

Projekat za razvoj konkurentnosti i promociju izvoza (SECEP) sprovodi se u saradnji  Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, Privredne komore Srbije, Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva, međunarodnih stručnjaka i Delegacije Evropske unije u Srbiji koja je i finansijer projekta.

METRO Cash & Carry Srbija započeo je sa poslovanjem u Srbiji  početkom 2005. godine. Usledila su otvaranja 5 distributivnih centara i danas kompanija posluje s dva centra u Beogradu (u Krnjači i u Zemunu) i sa po jednim centrom u Kragujevcu, Novom Sadu i Nišu. www.metro.rs  

METRO Cash & Carry je prisutan u 29 zemalja sa više od 650 distributivnih centara. Sa više od 100. 000 zaposlenih širom sveta, kompanija je u 2008. godini  ostvarila prodaju u iznosu od oko 33,1 milijardi evra. METRO Cash & Carry je prodajna linija METRO Grupe, jedne od najvećih internacionalnih trgovačkih kompanija na svetu. U 2008. godini Grupa je ostvarila prodaju od 68 milijardi evra. Kompanija broji preko 300. 000 zaposlenih, i posluje sa oko 2. 200 centara u 32 zemlje. Snagu METRO Grupe čine prodajne linije koje nezavisno posluju na tržištu: veleprodaje METRO/MAKRO Cash & Carry, Real hipermarketi – maloprodajne trgovine prehrane, Media Markt i Saturn – evropski tržišni lideri specijalizovani za trgovinu na malo medijskim i drugim električnim uređajima i Galeria Kaufhof – moderne robne kuće. Više informacija na: www.metrogroup.de.

Udruženje trgovine, turizma i usluga

Oblasti

Info

Grupacije