SRPSKO-TURSKI POSLOVNI FORUM


Privredna komora Beograda u saradnji sa udruženjem SITA (Serbian International Trade Association) uključila se u organizaciju "SRPSKO-TURSKI POSLOVNI FORUM" koji će se održati
                                                                   24. februara 2010. godine u 10, 30 časova,  hotel Holidey In.

Ovaj događaj se organizuje u saradnji sa udruženjem privrednika IGIT iz Izmira i Egejskom Federacijom biznismena ESIDEF. Učešće na forumu uzeće firme iz Turske, koje svoju delatnost obavljaju u sektorima prehrane, građevinarstva, kozmetike, logistike i nameštaja, i koje su zainteresovane za uspostavljanje poslovnih kontakata sa firmama iz Srbije.

Cilj poslovnog foruma je unapređenje ekonomskih odnosta Srbije i Turske i zajednička saradnja i ulaganja kompanija dve zemlje.
Na forumu učestvovaće predstavnici SIEPE, SEDE (Agencije za regionalni razvoj iz Novog Pazara), Privredne komore Srbije, Slobodne zone Pirota i ministar bez porfelja gospodin Sulejman Ugljanin.

Pozivamo Vas da prisustvujete B2B sastancima, koji će biti organizovani i na taj način predstavite svoju firmu, proizvodni program kao i ideju za zajedničko ulaganje.

Republika Srbija potpisala je sa Turskom sporazum o slobodnoj trgovini, koji se primenjuje od 1. januara 2010. godine. Sporazum znači šansu za naše izvoznike, koji će moći da izvoze robu bez carine u Tursku, na tržište od 75 miliona stanovnika,  istovremeno carisneke stope postepeno će se snižavati za turske proizvode do 2015. godine kada će i one potpuno biti ukinute.

Sigurni smo da ovaj sporazum pored toga što doprinosi značaju povećanja ukupnog obima međusobne trgovinske razmene,  posebno srpskog izvoza,  doprinosi i većoj zainteresovanosti turskih investiora u srpsku privredu.

Ukoliko ste zainteresovani za uspostavljanje poslovnih kontakata sa privrednicima iz Turske, molimo Vas da popunite registracioni formular i dostavite najkasnije do 19. februara 2010. godine, kako bi Vam blagovremeno obezbedili adekvatnog partnera za pregovore.

Za sve dodatne informacije kontakt osoba je Milijana Tomanović, tel. 2642-778, Udruženje trgovine Privredne komore Beograda, e-mail milijana@kombeg.org.rs.

Udruženje trgovine, turizma i usluga

Oblasti

Info

Grupacije