POSETA PREDSTAVNIKA GRADA JOKOHAMA PRIVREDNOJ KOMORI BEOGRADA


Tokom radne posete Gradu Beogradu, predstavnici Grada Jokohama, član Gradskog veća i rukovodilac Odeljenja za međunarodnu saradnju, gospodin Masataka Ota, i direktor Predstavništva Grada Jokohama u Frankfurtu, gospodin Hirojuki Okamoto, posetili su Privrednu komoru Beograda, 20. maja 2010. godine.
Na sastanku u Privrednoj komori Beograda, predstavnicima Grada Jokohama predstavljeni su privredni potencijali Beograda i Srbije u cilju unapređenja ekonomske saradnje dva grada, ali i država Srbije i Japana u celini.
Predstavnici Grada Jokohama pokazali su veliki interes za saradnju sa srpskom privredom pre svega u oblasti poljoprivredne i prehrambene industrije, a tome u prilog ide i činjenica da je malina glavni izvozni proizvod Srbije na japansko tržište.
Pored uslova za razvoj tehničke saradnje sa ovim gradom, japanska strana ponudila je i saradnju u domenu zaštite životne sredine, gradskog planiranja, reciklaže. Posebno dobri uslovi za saradnju postoje i u domenu kulture i saradnje visokoškolskih ustanova.
Privredna komora Beograda će, u saradnji sa Ambasadom Japana u Beogradu i Predstavništvom Grada Jokohama u Frankfurtu, blagovremeno organizovati prezentaciju na temu mogućnosti za saradnju sa tržištem Japana.

 

Udruženje trgovine, turizma i usluga

Oblasti

Info

Grupacije