SEDNICA ODBORA UDRUŽENJA UGOSTITELJSTVA I TURIZMA
  


U Privrednoj komori Beograda 15.12.2009. godine, održana je sednica Odbora Udruženja ugostiteljstva i turizma sa grupacijama hotelijera, restoratera i turističkih agencija.

Preduzeća članice Udruženja ugostiteljstva i turizma su informisane o predstojećem Sajmu turizma IFT, koji će se održati u periodu od 24-28.februara 2010.godine.Na izložbenom prostoru Komore Beograda, koja je svojim članicama obezbedila da se predstave na 300m2 , biće organizovano mnoštvo različitih aktivnosti.

Jasna Dimitrijević, direktor Turističke organizacije Beograda, naglasila je da će naredne godine aktivnosti na inostranom tržištu biti fokusirane na promociju Beograda kao city break destinacije.

Načelnik u Direktoratu civilnog vazduhopolovstva Vedran Radović rekao je da je do sada dozvolu za Beograd tražila jedino niskobudžetna kompanija "Fly Niki", ali da je uspostavljen saobraćaj sa redovnim linijama rumunskog "Taroma", mađarskog "Maleva", a od 1. marta će krenuti i slovenački "Adria airways".

Direktori aviokompanija "Montenego Airlines" i "Austian Airways" konstatovali su da  "low cost" kompanije ne ugoržavaju redovne prevoznike, ali da bi na beogradskom aerodomu cena takse trebalo da bude ista i za jedne i za druge.

Udruženje trgovine, turizma i usluga


Info

Prvi kongres ruralnog turizma

Savetovanje u oblasti ruralnog turizma

TAIEX seminar