PRIVREDNA KOMORA BEOGRADA I VIŠA HOTELIJERSKA ŠKOLA U BEOGRADU

 

Udruženje ugostiteljstva i turizma Privredne komore Beograda i Viša hotelijerska škola u Beogradu nastavljaju i ove 2009. godine,  saradnju u domenu gastronomije i valorizacije turističko ugostiteljskih resursa Beograda i Srbije.

Predstavnici Udruženja ugostiteljstva i turizma Privredne komore Beograda su sa direktorom Škole, gospodinom Slavoljubom Vićićem sa saradnicima, dogovorili da u organizaciji Medjunarodnog kongresa hotelijerstva – HOTELPLAN, Privredna komora Beograda aktivno učestvuje sa svojim članicama, hotlima i ugostiteljskim organizacijama.

HOTELPLAN će biti organizovan u novembru mesecu 2009. godine, u hotelu Hayatt Regency Beograd.

Ova škola već dugi niz godina organizuje medjunarodnu razmenu studenata kroz stručnu praksu. Stručna praksa se odvija u hotelima Beograda, Srbije, Londona, Pariza, Moskve i drugim evropskim turističkim metropolama.

Na domaćim i medjunarodnim takmičenjima na kojima se takmiče gastronomi celoga sveta, aktivno učešće imaju i profesori ove Škole, kao i studenti.

Kako su kadrovi u ugostiteljstvu od posebnog značaja za turističku ponudu Grada, to se u Privrednoj komori Beograda posebna pažnja poklanja programima i praksi studenata i afirmaciji uspešnih kadrova, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

 
Na takmičenju evropskih hotelijerskih i turističkih škola iz 32 zemlje, članica AEHT, 2007. godine, studenti Škole su osvojili pet medalja (tri zlatne, srebrnu i bronzanu), a Škola specijalno priznanje za nejveći broj osvojenih medalja na takmičenju. U oktobru 2014. godine Škola će biti domaćin godišnje konferencije AEHT.

Udruženje trgovine, turizma i usluga


Info

Prvi kongres ruralnog turizma

Savetovanje u oblasti ruralnog turizma

TAIEX seminar