EXPO TROPHY PRIVREDNE KOMORE BEOGRADA NA JADRANSKOM SAJMU U BUDVI

Na Jadranskom sajmu u Budvi, od 3. do 5. aprila održan je 40. Sajam hrane UFI, 23. Međunarodna turistička berza i sajam turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo – METUBES i 20. Sajam ekologije, koje su okupile više od 190 učesnika iz 13 zemalja. Zemlja partner jubilarnog 40. Sajma hrane je bila Republika Mađarska. U organizaciji Ministarstva za ruralni razvoj Mađarske i HITA – državne agencije za podršku međunarodnoj trgovini i investicijama u strateškim sektorima, predstavile su se kompanije iz oblasti prehrambene industrije i pratećih industrija, čiji je cilj bio plasman prehrambenih proizvoda i saradnja sa institucionalnim i poslovnim partnerima na tržištima Crne Gore i regiona.

Privredna komora je tradicionalno uzela učešće u sajamskom nastupu i predstavila se sa 20 firmi iz oblasti poljoprivrede, prehrambne industrije, ugostiteljstva, turizma i ekologije a sve u cilju unapređenja privredne saradnje Srbije i Crne Gore.

Pored svojih članova Privredna komora Beograda ugostila je opštinu Ub, opštinu Ljig i Područnu privrednu komoru Banja Luke čime je pokazala uspešan primer unapređenja i valorizacije kako prekogranične saradnje tako i saradnje sa lokalnim samupravama i na pravi način povezala tri strateške grane privrede kroz zajednički sinergetski nastup. Sajam je svečano otvorila pomoćnik ministra poljoprivrde i ruralnog razvoja Crne Gore Danijela Stolica koja je istakla da se u poslednjih deset godina u Crnoj Gori, zajednički kreirani prepoznatljivi brendovi u proizvodnji vina, mleka i mesa I izrazila nadu da će u narednom periodu I ostali proizvođači pratiti njihov primer, kako bi se razvili novi proizvodi i brendovi.

U okviru drugog dana Sajma na štandu Privredna komore Beograda održani su regionalni B2B susreti, gde su ostvareni konkretni vidovi saradnje kompanija i privrednika iz Srbije sa Crnom Gorom i Republikom Srpskom. Takođe tokom trajanja sajma održane su brojne promocije, prezentacije i degustacije renomiranih firmi.

Privredna komora Beograda je od strane organizatora Jadranskog sajam dobila posebno priznanje “EXPO TROPHY” za izuzetan sajamski nastup i promociju privredne saradnje.

 

 

Zadružni savez

Info

Projekat Agro info punktovi