Organska poljoprivredna proizvodnja, kao multifunkcionalni pristup proizvodnji zdrave hrane, uz racionalno korišćenje i očuvanje prirodnih resursa, unapređuje životnu sredinu, zadovoljava čovekove biološke potrebe i štiti zdravlje, ekonomski je isplativa i doprinosi razvoju poljoprivrede i društva u celina. Uspešna organska poljoprivreda sposobna je da ostvari značajne rezultate, zadovolji potrebe domaćeg tržišta i doprinese unapređenju  spoljnotrgovinske razmene Srbije.

U cilju pronalaženja načina za ispunjenje takvih očekivanja, Privredna komore Beograda – Zadružni savez Beograda i Udruženje poljoprivrede i prehrambene industrije, u saradnji s Poljoprivrednim fakultetom Univerziteta u Beogradu i Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, organizuje sastanak na temu:


ORGANSKA POLJOPRIVREDA – DANAS I SUTRA

 

Sastanak će biti održan u utorak, 9. februara 2010. godine, u Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša 12, sala na IV spratu, sa početkom u 11.00 časova.


Uvodna izlaganja:

 • Organska proizvodnja u Srbiji - zakonska regulativa i podsticaji
  Jelena Milić,
  Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije - Sektor za analitiku i agragnu politiku, savetnica za praćenje stanja u proizvodnji i preradi u oblasti organske proizvodnje
 • Osnovi organske proizvodnje u voćarstvu
  dr Milica Fotirić,
  Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu 
 • Značaj knjigovodstvene evidencije za organsku proizvodnju
  mr Nikola Filipović,
  Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu
 • Mesto, uloga i zadaci Nacionalne asocijacije Srbija Organika
  Nada Mišković,
  Nacionalna asocijacija Srbija Organika, predsednica Upravnog odbora

Za sve dodatne informacije i potvrdu Vašeg učešća možete se obratiti na telefon  2642- 483  ili na mail: emil@kombeg.org.rs  

Zadružni savez

Info

Projekat Agro info punktovi