SARADNJA SA SEKRETARIJATOM ZA PRIVREDU GRADA BEOGRADA

Predstavnici Privredne komore Beograda, na sastanku s gospođom Stanijom Višekrunom,  zamenicom sekretara za privredu grada Beograda i Biljanom Čukić, direktoricom Uprave za poljoprivredu Sekretarijata za privredu, održanom 22. februara 2010. godine, razgovarali su o  konkursima koje će grad Beograd raspisati za korišćenje sredstava za podsticanje poljoprivredne proizvodnje. 

Iz budžeta Beograda za poljoprivredu je u 2010. godini izdvojeno 168 miliona dinara, što je 3,5 puta više nego 2009.godine. Ove godine prvi put su obezbeđena sredstva od 100 miliona dinara za premiranje voćarstva i povrtarstva, u okviru projekta “Zeleni prsten”. Za sistem za navodnjavanje poljoprivrednog zemljišta na teritoriji opštine Grocka izdvojeno je 12,2 miliona dinara, za uvođenje standarda 20 miliona, za nastupe poljoprivrednih proizvođača na sajmovima 10 miliona, a tu su i sredstva za premije za mleko i za prvotelke.

Novina pri konkurisanju za sredstva je da će se sredstva odobravati po podnetoj dokumentaciji, ali će uplata biti vršena po dostavljanju dokaza o tome da su realizovane sve projektne  aktivnosti odobrene konkursom.

Zadružni savez

Info

Projekat Agro info punktovi