POČINJE ISPLATA POLJOPRIVREDNIH SUBVENCIJA


Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije saopštilo je da će, na osnovu Uredbe o regresiranju ratarske i povrtarske proizvodnje u 2010. godini, od 15. maja početi isplatu 14.000 dinara subvencije po hektaru registrovanim poljoprivrednicima. Prvo će se isplaćivati subvencije za površine koje su u marginalnim područjima i na Kosovu, a najkasnije do 20. maja počeće isplata i poljoprivrednicima na ostalim područjima.

Za zahteve koji se odnose na  regres za repromaterijal, koji budu podneti u prvom ovogodišnjem roku - od 1. maja do 30. juna, Ministarstvo će  isplate vršiti od 15. maja, a sva sredstva će biti isplaćena do kraja jula 2010. godine. Za zahteve koji budu podneti u drugom roku - od 1. do 30. septembra, sredstva će biti isplaćena do kraja oktobra 2010. godine.

Tokom maja primaće se i zahtevi za podsticaje  po uredbama koje se tiču vinogradarske, voćarske i stočarske proizvodnje, podsticaji za nabavku novih traktora i priključne mehanizacije, hladnjača, silosa, kao i investicije u proizvodnju i preradu mleka i mesa. Isplate poljoprivrednicima po svim ovim uredbama će početi već u drugoj polovini maja, prema dinamici podnšenja zahteva.

Zadružni savez

Info

Projekat Agro info punktovi