RASPISAN KONKURS GRADA BEOGRADA ZA ISPORUKU I POSTAVLJANJE
PLASTENIKA I OPREME ZA ZASADE VOĆAKA 


Sekretarijat za privredu grada Beograda raspisao je konkurs za izbor proizvođača i prodavaca koji će isporučiti i postaviti opremu za zaštitu i navodnjavanje zasada voćaka i plastenike sa sistemom za navodnjavanje za povrtarsku proizvodnju na teritoriji Beograda u okviru programa "Zeleni prsten". Oprema i plastenici namenjeni su poljoprivrednim proizvođačima koji će od Grada dobiti subvenciju u visini od 50% ukupne cene podignutog novog zasada sa opremom.
Prijavu mogu da dostave, do 4. juna
, proizvođači i prodavci registrovani za proizvodnju i prodaju opreme za zaštitu i navodnjavanje zasada voćki i plastenika sa sistemom za navodnjavanje za povrtarsku proizvodnju na teritoriji Republike Srbije. Dodatne informacije mogu se dobiti na brojeve telefona 011/3061-771 i 011/3061-462.

Komisija za dodelu podsticajnih sredstava za postavljanje plastenika i opreme za tehnološki naprednu proizvodnju voća i povrća, donela je odluku da subvencije dobije 49 individualnih poljoprivrednih proizvođača. Oni su ispunili sve uslove predviđene konkursom, a dobiće subvenciju za podizanje 5 zasada jagoda, 2 malina, 3 borovnice, 7 trešanja, 2 jabuka, 4 krušaka, 1 breskve nektarine, 1 kajsije i 3 šljiva, kao i za 21 plastenik i sistem za navodnjavanje. Svih 49 poljoprivrednih proizvođača će biti upućeno na praktičnu i teorijsku obuku u referentne institucije. Kada na konkursu bude utvrđena lista proizvođača i prodavaca koji mogu da ponude opremu za zaštitu i navodnjavanje zasada voćki i plastenike sa sistemom za navodnjavanje za povrtarsku proizvodnju, poljoprivredni proizvođači će se sami opredeliti sa kojim od njih će ugovoriti ovaj posao.

Grad će isplatiti subvenciju od 50% kada budu postavljeni plastenici i zasadi voća.
  Grad dodeljuje ova podsticajna sredstva kako bi podstakao intenzivnu, tehnološki naprednu proizvodnju voća i povrća na teritoriji Beograda i, uz razvoj pratećih kapaciteta i infrastrukture, obezbedio normalno snadbevanje gradskih pijaca i veletrgovina. Projekat "Zeleni prsten" trebalo bi i da utiče na povratak mladih na selo i obezbedi da se tehnologija proizvodnje visokokvalitetnog i zdravstveno bezbednog voća i povrća proširi kod najvećeg broja proizvođača.

Zadružni savez

Info

Projekat Agro info punktovi