PRVI SAJAM KONJARSTVA U NOVOM SADU

Na Novosadskom sajmu će od 1. do 3. oktobra biti održan prvi Sajam konjarstva u regionu, pod nazivom "HorseVille". Pored najvećih domaćih ergela (Zobnatica, Ljubičevo, Kelebija, Bulić) i individualnih odgajivača iz Srbije, na sajmu će se  predstaviti i hrvatske ergele Đakovo i Lipik, kao i individualni odgajivači konja iz Mađarske, Rumunije, Makedonije i Švedske. Na Sajmu će biti predstavljeni i stari zanati u konjarstvu, kao i umetničke galerije i autori koji će izložiti slikarske i vajarske radove, a raspisan je i Međunarodni foto konkurs čija je tema konj.

Planirane su i  aukcije konja po rasama i predstavljanje manifestacije sa konjima, koje se tokom godine organizuju u Srbiji. Pod objedinjenim nazivom "Nauka i struka", u saradnji sa Fakultetom veterinarske medicine u Beogradu, biće organizovani stručni skupovi na kojima će se govoriti o reprodukciji konja, ortopediji u konjarstvu, sportskoj medicini u konjarstvu, kao i okrugli sto o dobrobiti životinja i zakonskim propisima u oblasti veterine.

U sportskom segmentu sajma biće održano Međunarodno takmičenje u preponskom jahanju (1. i 2. oktobar), Međunarodno takmičenje zaprega (3. oktobar) i Međunarodno takmičenje u dresuri (1 - 3. oktobar).

Zadružni savez

Info

Projekat Agro info punktovi