ZAKLJUČENI UGOVORI ZA "ZELENI PRSTEN"

Sekretarijat za privredu grada Beograda zaključio je 31 ugovor o isplati podsticajnih sredstava u oblasti voćarstva i povrtarstva na teritoriji grada Beograda za 2010. godinu – "Zeleni prsten". Podsticajna sredstva dodeljuju se u vidu bespovratne pomoći (subvencije) u visini do 50% ukupne cene podignutog novog zasada voćaka i povrća, odnosno plastenika sa sistemom za navodnjavanje zasada povrća, opreme za zaštitu i navodnjavanje zasada voćaka, kao i sadnica voćaka. Ugovori su zaključeni za postavljanje 15 plastenika za povrće, 5 zasada trešanja, po 3 zasada jagode i kruške, 2 šljive i po jedan zasad maline, borovnice i kajsije

Podsticajna sredstva dodeljena su nosiocima, odnosno upisanim članovima registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva sa teritorije Beograda, kako bi se podstakla intenzivna, tehnološki napredna proizvodnja voća i povrća na teritoriji našeg grad. Sredstva bi trebalo da doprinesu da se, uz razvoj pratećih kapaciteta i infrastrukture, obezbedi normalno snadbevanje gradskih pijaca i veletrgovina poljoprivrednim proizvodima, podstakne povratak mladih na selo i obezbedi da se tehnologija proizvodnje visokokvalitetnog i zdravstveno bezbednog voća i povrća proširi kod najvećeg broja proizvođača.

Da bi projekat "Zeleni prsten" bio uspešno realizovan, Sekretarijat za privredu obrazovao je komisiju koja će kontrolisati nabavku i postavljanje opreme za zaštitu i navodnjavanje zasada voćaka i plastenika sa sistemom za navodnjavanje za povrtarsku proizvodnju, nabavku sadnica na terenu i ispunjenost uslova za isplatu podsticajnih sredstava korisnicima i sačiniti izveštaje u kome će dati svoje mišljenje i eventualne primedbe.

Zadružni savez

Info

Projekat Agro info punktovi