OPŠTINA GROCKA – TREĆA BEOGRADSKA OPŠTINA
OBUHVAĆENA PROJEKTOM ZA UNAPREĐENJE I PODSTICANJE POLJOPRIVREDE

Pored opština Palilula i Barajevo, Grocka je treća opština uključena u realizaciju projekta Privredne komore Beograda "Agro info punktovi". Agro info punkt otvoren je 22. jula 2009. godine u Zemljoradničkoj zadruzi "Grocka", jednoj od najorganizovanijih i najaktivnijih zadruga na tom području.

Privredna komora Beograda je I ovoj Zadruzi poklonila PS računar i obezbedila internet konekciju, čime su se stvorile pretpostavke da poljoprivrednici mogu brzo i jednostavno dobiti sve odgovore vezane za unapređenje proizvodnje. Takođe, izrađene su informativne brošure sa podacima o projektu, agro info punktovima, temama značajnim za poljoprivrednike i korisnim kontaktima, koje će biti deljene na otkupnim mestima u opštini Grocka.

Opština Grocka je voćarski region, gde je u toku berba breskve i ZZ "Grocka" ima vodeću ulogu u otkupu. I iz tog razloga Zadruga je pogodna za realizaciju Projekta, s obzirom da je veliki broj proizvođača usmeren na saradnju s njom. U razgovoru sa predstavnicima Zadruge i poljoprivrednim proizvođačima postignut je dogovor da se tokom realizacije Projekta održe predavanja sa temama za koje postoji najveće interesovanje. Prisutne poljoprivrednike je najviše zanimlo da li će biti povećane subvencije, kao i povoljni krediti za podizanje voćarskih zasada, nabavku sistema za navodnjavanje i protivgradnih mreža.

Zadružni savez

Info

Projekat Agro info punktovi