OPŠTINA BARAJEVO U PROJEKTU ZA
UNAPREĐENJE I PODSTICANJE POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE

Agro info punkt namenjen poljoprivrednicima sa teritorije opštine Barajevo zvanično je počeo sa radom 21. jula 2009. godine. Otvaranju punkta, pored predstavnika Privredne komore Beograda i Zemljoradničke zadruge "Barajevo", prisustvovali su predstavnici Sekretarijata za privredu Grada Beograda, opštine Barajevo i veći broj poljoprivrednih proizvođača, pri čemu je data puna podrška realizaciji projekta "Agro info punktovi", čiji je cilj unapređenje i podsticanje poljoprivredne proizvodnje.

U okviru ovog projekta, koji finansira Skupština Grada Beograda, Privredna komora Beograda poklonila je PS računar i obezbedila internet konekciju zadruzi "Barajevo", čime su se stvorile pretpostavke za bolju informisanost poljoprivrednika. Od sada poljoprivrednici sa područja Barajeva preko agro info punkta mogu postavljati pitanja i dobiti sve odgovore vezane za obavljanje proizvodnje.

Poljoprivrednike, koji su prisustvovali otvaranju agro info punkta, najviše je interesovalo prevazilaženje problema u otkupu mleka i plasman pšenice roda 2009. godine. Od Ministarsta poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede su zahtevane veće subvencije u cilju zaustavljanja pada poljoprivredne proizvodnje u opštini Barajevo.

Od strane predstavnika Privredne komore Beograda najavljeno je da će za poljoprivrednike biti organizovan veći broj stručnih skupova sa temama iz ratarske, stočarske i voćarske proizvodnje.

Zadružni savez

Info

Projekat Agro info punktovi