ZZ GROCKA U PROJEKTU AGRO INFO PUNKTOVI

 

Predstavnici Zadružnog saveza Beograda i Udruženja poljoprivrede i prehrambene industrije, 9. jula 2009. godine, održali su sastanak sa Nebojšom Ikodinovićem, direktorom Zemljoradničke zadruge Grocka i dogovorili način učešća ove zadruge u projektu ’’AGRO INFO PUNKTOVI’’.

Ovo je četvrta zemljoradnička zadruga u kojoj će Privredna komora Beograda, u okviru projekta koji finansira Grad Beograd, otvoriti agro info punkt, sa ciljem unapređenja i podsticanja poljoprivredne proizvodnje na teritoriji opština Surčin, Grocka, Palilula i Barajevo, a time i Beograda u celini. 

Organizovanjem savetodavne i informativne službe u zemljoradničkim zadrugama koje su poljoprivrednicima najdostupnije za komunikaciju, stvaraju se uslovi da se kroz direktan kontakt sa poljoprivrednicima radi ne samo na rešavanju njihovih trenutnih individualnih problema, već i na podizanju nivoa svesti i znanja o načinu poboljšanja njihove proizvodnje, materijalne uštede, smanjenju zagađenja zemljišta i životne sredine, zahtevima tržišta uz istovremeno jačanje kapaciteta zemljoradničkih zadruga kao jednog od oblika interesnog udruživanja.

Tokom ovog sastanka bilo je reči o problemima u otkupu voća i o šteti koju je ovogodišnji rod voća pretrpeo zbog vremenskih nepogoda. 

Zadružni savez

Info

Projekat Agro info punktovi