DRUGI AGRO INFO PUNKT U ZEMLJORADNIČKOJ ZADRUZI "BARAJEVO"


Predstavnici Zadružnog saveza Beograda i Udruženja poljoprivrede i prehrambene industrije, 1. jula 2009. godine dogovorili su sa Marinom Stojanović, direktorkom zadruge "Barajevo" iz Barajeva, način učešća ove zadruge u projektu ’’AGRO INFO PUNKTOVI’’.
Ovim je nastavljena realizacija projekta koji finansira Skupština grada Beograda, a preko koga će Privredna komora Beograda otvoriti agro info punktove u zemljoradničkim zadrugama, sa ciljem unapređenja i podsticanja poljoprivredne proizvodnje na teritoriji četiri opštine – Surčin, Grocka, Palilula i Barajevo.

Otvaranjem agro info punktova u zemljoradničkim zadrugama, koje su poljoprivrednicima najdostupnije za komunikaciju, stvaraju se uslovi ne samo za otklanjanje trenutnih individualnih problema, već i za podizanje nivoa svesti i znanja u cilju poboljšanju proizvodnje.

Tokom razgovora direktorka Zadruge istakla je dobru saradnju sa Sekretarijatom za privredu Grada i naglasila potrebu za pružanjem veće pomoći zadrugama pri regresiranju priplodnog materijala, jer zadruge imaju važnu ulogu u radu na genetskom unapređenju stočarstva.

Zadružni savez

Info

Projekat Agro info punktovi