Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

Aktuelno
Finansijske organizacije
Aktuelno
Poljoprivreda i prehrambena ind.
Aktuelno, Aktivnosti
Građevinarstvo
Aktuelno
Industrija
Aktuelno, Aktivnosti
Informatička delatnost
Aktuelno, Aktivnosti
Ugostiteljstvo i turizam
Aktuelno, Aktivnosti
Trgovina
Aktivnosti
Kreativna industrija
Aktuelnosti, Aktivnosti
Zadružni savez Beograda
Aktuelno, Aktivnosti
Ekon. odnosi s inostranstvom
Aktuelno, Aktivnosti
Ekologija
Aktuelno
Razvoj MSPD
Aktuelno, Aktivnosti
Edukacija
Aktuelno, Aktivnosti
Privredno-pravni sistem
Aktivnosti
Ek. politika, poreski sistem i poslovno izveštavanje
Aktuelno
Unapređenje kvaliteta i korporativna bezbednost
Aktuelno, Aktivnosti
Zajednica opštih udruženja preduzetnika
Aktuelno, Aktivnosti
 

VESTI Arhiva  

22. maj 2017.

INFORMACIJA U VEZI SA OBUKOM ZA PROFESIONALNE UPRAVNIKE ZGRADA

Privredna komora Srbije, u skladu sa Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada („Sl. glasnik RS“ br.104/2016),  počela je realizaciju  obuka za sticanje licence profesionalnog upravnika zgrada. Obuka traje sedam dana, odnosno 50 školskih časova (6 dana po 7 časova i 1 dan sa 8 časova).

Pozivamo sva fizička i pravna lica, zainteresovana za obuku za sticanje licence profesionalnog upravnika zgrada, da kontaktiraju Regionalnu privrednu komoru (ime komore, kontakt telefon, mejl adresa ...) i prijave se za učešće u obuci. U skladu sa izraženim interesovanjem, obuke će biti organizovane u junu i julu o.g.


Komentari
(0)

22. maj 2017.

SEČENJEM SLAVSKOG KOLAČA PKS-PRIVREDNA KOMORA BEOGRADA OBELEŽILA JE SVOJU SLAVU, SVETI NIKOLA LETNJI

U prisustvu brojnih privrednika i gostiju, sečenjem slavskog kolača, PKS-Privredna komora Beograda obeležila je svoju slavu, Sveti Nikola letnji.
Domaćin slave bio je ugledni privrednik Miroljub Aleksić, koji je izrazio uverenje da će Privredna komora Beograda, koja od ove godine posluje u okviru Privredne komore Srbije, još intenzivnije i kvalitetnije pružati usluge privrednicima i da će nastaviti da bude njihov pouzdan partner.
Miliovje Miletić, v.d. direktora PKS-Privredne komore Beograda je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima na putu stvaranja modernije, efikasnije, racionalnije poslovne zajednice, Komore, koja će još snažnije zastupati interese privrede i biti servis u procesu njihovog poslovanja.
Jedan od gostiju bio je i zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, koji je podsetio na dugogodišnju uspešnu saradnju glavnog grada i Privredne komore Beograda i rekao da će u budućnosti nastaviti da realizuju zajedničke projekte. "Od vas očekujem punu inicijativu, puno predloga, a vi imate uvek otvorena vrata kod nas koji vodimo grad Beograd, jer vodimo ga zajedno, u interesu svih Beograđana", poručio je privrednicima i zaposlenima u Komori, zamenik gradonačelnika.


Komentari
(0)

19. maj 2017.

DESETI ŠALTER ZA PREDUZETNIKE U BEOGRADSKOJ OPŠTINI GROCKA

U Gradskoj opštini Grocka danas je otvoren Šalter za preduzetništvo u okviru projekta podrške malom  i srednjem privatnom biznisu, koji zajedno realizuju Grad, Privredna komora Srbije-Privredna komora Beograda i lokalne samouprave.
O
tvaranju Šaltera prisustvovali su Dragoljub Simonović, predsednik opštine Grocka, Branislava Simanić, direktorka Sektora za preduzetništvo PKS, Dušan Đurašković, pomoćnik gradskog sekretara u Sektoru za razvoj privrede, Dejan Zrilić, koordinator za preduzetništvo PKS-Privredne komore Beograda i brojni privrednici. 
Branislava Simanić, direktorka Sektora za preduzetništvo PKS istakla je značaj dobre saradnje lokalnih samouprava i Privredne komore Srbije, koja je rezultirala otvaranjem još jednog, desetog po redu, šaltera za preduzetnike, na kome će privrednici i oni koji to planiraju da postanu, moći da se obrate za pomoć i informaciju.
„Šalteri su namenjeni svima koji su usmereni na privatan biznis, bez obzira da li su već uveliko u poslu, na samom početku ili tek planiraju da ga započnu. Pitanja, na koja nije moguće odgovoriti odmah na Šalteru, Komora će obraditi i proslediti privredniku u roku od 48 sati“, rekla je Simanić i pozvala prisutne privrednike da koriste kapacitete privrednih komora i brojne elektronske usluge koje komore nude svojim članovima.
Dragoljub Simonović, predsednik opštine Grocka je rekao da je Šalter za preduzetnike značajna ekspozitura za poljoprivrednike i privrednike sa opštine Grocka, koji će na ovaj način biti blagovremeno informisani o svim programima i subvencijama koje nudi država, ali i o drugim temama značajnim za poslovanje.
„Mi sada možemo na vreme i kvalitetnije da se pripremimo za konkurisanje na neke od brojnih pogodnosti koje nude i Vlada i Grad, a da pritom budemo manje zabrinuti da li smo u procesu aplikacje sve odradili i pripremili kako treba“, istakao je predsednik Simonović.


Komentari
(0)

18. maj 2017.

ODRŽAN INTERAKTIVNI SEMINAR O DOSTAVLJANJU IZVEŠTAJA NBS

U Privrednoj Komori Beograda održan je inetaktivni seminar na temu: Dostavljanje izveštaja Narodnoj banci Srbije. Seminar je održala gospođa Biljana Trifunović.
Neke od najaktuelnijih tema koje su bile obrađene i koje su posebno zanimale učesnike bilo je prvo razjasniti šta su direktna ulaganja i koji su po tom osnovu obavezujući izveštaji koji se dostavljaju NBS. Uvoz – izvoz robe i usluga, kao i dati i primljeni avansi stariji od godinu dana obavezuju privrednike da registruju kreditni posao kod NBS, kao i mnoge druge teme koje su uspešno obrađene.
Predavač, dipl. ekonomista Biljan Trifunović, vlasnik i direktor „IFA – INTERNATIONAL FINANCIAL AGENCY“ d.o.o, Beograd,  aktivno primenjuje spoljnotrgovinske i devizne propise u realizaciji  ovih poslova za veliki broj domaćih i stranih kompanija.


Komentari
(0)

9. maj 2017.

OTVORENA KANCELARIJA PKS U PEKINGU, SUTRA I U ŠANGAJU

Privredna komora Srbija otvorila je danas kancelariju u Pekingu, a sutra će početi da radi i kancelarija u Šangaju. Otvaranjem ovih kancelarija, uz podršku kineskih partnera koji su obezbedili prostor i kompletnu infrastrukturu, privrednicima obezbeđujemo snažniju podršku za izlazak na veliko tržište Kine, što će doprineti i jačanju privredne saradnje dve zemlje, ocenio je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.
Ekonomska saradnja Srbije i Kine, kako je istakao Čadež, sve je uspešnija, ali postoje velike mogućnosti za značajniji razvoj privrednih veza, posebno privlačenjem kineskih investicija i modernih tehnologija i većim izvozom domaćih proizvoda na kinesko tržište.
Predsednik PKS je ukazao na značaj zajedničkog nastupa srpskih i kineskih kompanija na srpskom i kineskom, ali i na trećim tržištima.
Otvaranju kancelarije u Pekingu prisustvovali su i predstavnici Ambasade Srbije, veliki broj istaknutih kineskih privrednika, koji već posluju u Srbiji ili su zainteresovani za ulazak na srpsko tržište i pronalaženje partnera među našim kompanijama.
Marko Čadež, predsednik PKS, tokom boravka u Pekingu razgovarao je sa predstavnicima renomiranih kineskih kompanija TBEA, Kerui, Gezhouba, Huawei, China Power, CNTC, Liten i drugih.
Privrednicima je na raspolaganju Karlo Kolac predstavnik PKS u Kini,  a mogu ga kontaktirati na e-mail: kancelarija.kina@pks.rs.


Komentari
(0)

28. april 2017.

ODRŽAN DEVETI PLANDIŠTANSKI SAJAM PRIVREDE, POLJOPRIVREDE I TURIZMA I TREĆI SAJAM SOCIJALNOG PREDUZETNIŠTVA

Udruženje za turističku promociju opštine Plandište ''Planadijum'' ogranizovalo je deveti plandištanski sajam privrede i treći sajam socijalnog preduzetništva, na kojem je aktivno učešće uzela PKS-PK Beograda.
Organizator je ove godine stavio akcenat na temu socijalnog preduzetništva.
Sajam je otvorio Pavle Počuč, zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam. On je istakao da Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam podržava ovakve sajamske manifestacije koje afimišu privredu, turizam, tradiciju i socijalno preduzetništvo.


Komentari
(0)

26. april 2016.

PRIVREDNICI ZAINTERESOVANI ZA PLAN JAVNIH NABAVKI "BEOGRAD PUTA"

Javno komunalno preduzeće "Beograd put" predstavilo je danas u Privrednoj komori Beograda plan javnih nabavki za ovu godinu i plan nabavki koje su izuzete od primene Zakona o javnim nabavkama. Plan preduzeća sadrži oko 572 nabavke, a najveći akcenat je na nabavkama osnovnih sredstava. Značajan broj nabavki se odnosi na građevinske mašine i kamione, kako bi se vozni park "Beograd puta" pojačao, a javno  preduzeće brže i bolje razvijalo.

A
na Kostić, koordinator javnih nabavki JKP ''Beograd put" je izrazila očekivanja da će se pozivu odazvati veći broj privrednika, zavaljujući i današnjoj prezentaciji i pravovremenom informisanju o uslovima apliciranja koji su istaknuti na sajtu JKP "Beograd puta".


Komentari
(0)

25. april 2017.

GRADSKA ČISTOĆA ZA 2017. PREDVIĐA PREKO MILIJARDU DINARA ZA JAVNE NABAVKE

U PKS-Privrednoj komori Beograda Javno komunalno preduzeće "Gradska čistoća" održalo je prezentaciju plana javnih nabavki za 2017. godinu. Privredna društva i preduzetnici imali su priliku da se upoznaju sa nabavkama koje će "Gradska čistoća" raspisati u toku godinue a odnose se na oblast servisiranja vozila i opreme, komunalne opreme, vozila poput kamiona, cisterni i druga. 
Direktor JKP "Gradska čistoća", Miroslav Bogdanović je rekao da je blagovremeno predstavljanje plana javnih nabavki veoma značajno i za domaće i za strane privrednike, jer imaju priliku da vide čime se bavi to preduzeće, ali i da se dobro pripreme za eventualno konkurisanje na neki tender. On je istakao da JKP "Gradska čistoća" predviđa da u 2017. godini za javne nabavke izdvoji milijardu dinara, od čega je za investicije planirano 700 miliona dinara.
"Cilj ovih skupova je da privrednim društvima učinimo javne nabavke transparentnijim i dostupnijim, a osim toga i da se umanji negativna percepcija koja postoji u jednom delu poslovne zajednice koja iskazuje nepoverenje u odnosu na celokupni sistem javnih nabavki", istakao je Velimir Radojević, koordinator za industriju PKS-Privredne komore Beograda.


Komentari
(0)