Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

NEDELJNI PREGLED DOGAÐAJA


Aktuelno
Finansijske organizacije
Aktuelno
Poljoprivreda i prehrambena ind.
Aktuelno, Aktivnosti
Građevinarstvo
Aktuelno
Industrija
Aktuelno, Aktivnosti
Informatička delatnost
Aktuelno, Aktivnosti
Ugostiteljstvo i turizam
Aktuelno, Aktivnosti
Trgovina
Aktivnosti
Kreativna industrija
Aktuelnosti, Aktivnosti
Zadružni savez Beograda
Aktuelno, Aktivnosti
Ekon. odnosi s inostranstvom
Aktuelno, Aktivnosti
Ekologija
Aktuelno
Razvoj MSPD
Aktuelno, Aktivnosti
Edukacija
Aktuelno, Aktivnosti
Privredno-pravni sistem
Aktivnosti
Ek. politika, poreski sistem i poslovno izveštavanje
Aktuelno
Unapređenje kvaliteta i korporativna bezbednost
Aktuelno, Aktivnosti
Zajednica opštih udruženja preduzetnika
Aktuelno, Aktivnosti
 

VESTI Arhiva  


21. avgust 2017.

UPOZORENJE KOMPANIJAMA POVODOM PONUDA ZA ADRESARE


Privredna komora Srbije upozorava svoje članice da ukoliko dobiju ponudu za objavu podataka u različitim adresarima kompanija, pažljivo prouče sadržaj.

Privrednoj  komori Srbije obratile su se kompanije kojima je u prethodnom periodu pristigla ponuda za unošenje njihovih podataka u različite adresare, odnosno od kojih se traži da dostave određene podatke kako bi dobile tzv. European Business Number / EBN.

Upozoravamo naše članove da pažljivo prouče sadržaj ovakvih ponuda i obrazaca. Potpisom ponude daje se saglasnost za unošenje podataka u adresar po ponuđenoj ceni i uslovima. „Ukoliko niste sigurni da želite da naručite i platite objavu podataka u ponuđenom adresaru, nemojte slati  potpisani obrazac natrag pošiljaocu“, navodi se u upozorenju koje je PKS uputila kompanijama.

Obrazac koji se dostavlja privrednicima ima izgled službenog dopisa nadležnog organa EU ili države članice (primeri obrazaca i dopisa u prilogu), međutim, reč je poslovnoj ponudi privrednog društva DAD GmbH.
Obrazac primer 2.pdf
Obrazac primer3.pdf


Komentari
(0)

21. avgust 2017.

JAVNI POZIV MALIM I MIKRO PREDUZEĆIMA I PREDUZETNICIMA ZA DODELU BESPOVRATNE POMOĆI KROZ PROGRAM PODRŠKE MALIM PREDUZEĆIMA ZA NABAVKU OPREME

Kroz ovaj Program, koji predstavlja kombinaciju povoljnih bankarskih kredita i bespovratnih sredstava države, Ministarstvo privrede sufinansira nabavku nove proizvodne opreme i opreme direktno uključene u proces proizvodnje razmenljivih dobara u iznosu od 25 odsto vrednosti opreme, dok se 70 odsto troškova nabavke finansira iz kredita banaka partnera na Programu, a pet odsto je učešće samog preduzetnika.

Sredstva se mogu koristiti za nabavku, nove proizvodne opreme i/ili mašina; transportno-manipulativnih sredstava uključenih u proces proizvodnje i unutrašnjeg transporta;) novih delova, specijalizovanih alata za mašine ili drugih kapitalnih dobara , a iznos odobrene bespovratne pomoći do 25 procenata od vrednosti opreme ne može biti veći od 2.500.000 dinara.

Privredni subjekti koji su zainteresovani za učešće u Programu, zahtev za bespovratnu pomoć podnose zajedno sa kreditinim zahtevima u jednoj od banaka ili lizing kuće koja je partner na Programu.

Ministarstvo privrede realizuje ovaj Program u cilju povećanja konkurentnosti privrednih subjekata, unapređenja njihovog poslovanja, kao i kreiranja novih radnih mesta. Za ovaj program opredeljeno je 567.720.592 dinara bespovratnih sredstava.

Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše.


Komentari
(0)

11. avgust 2017.

UPUTSTVO ZA ORGANIZOVANJE TURISTIČKIH MANIFESTACIJA


Tokom jedne godine u Beogradu se održi više od 600 javnih manifestacija na otvorenom - da bi organizatorima pomogli da se upoznaju sa zakonskim procedurama Privredna komora Srbije, Udruženje za turizam i Grad Beograd napravili su uputstvo u kome su prikazani svi neophodni koraci u pripremi događaja u prestonici. "Turistički proizvod kakav su manifestacije u veoma kratkom roku privlači značajan broj stranih posetilaca“ rekla je Tijana Maljković, sekretarka Udruženja za turizam PKS.

„Procedura za dobijanje dozvole za organizovanje događaja“, kako je nazvano uputstvo,  predstavlja početnu tačku za sve organizatore javnih manifestacija gde su objedinjene neophodne informacije. Privredna komora Srbije i Grad Beograd započinju i obuke za organizatore manifestacija na nivou cele Srbije imajući u vidu da je postupak isti u svim lokalnim samoupravama.
„S obzirom na sve veći značaj ovog turističkog proizvoda u svetu, odnosno rast interesovanja za upoznavanjem drugih kultura, običaja i tradicije, očekuje se trend daljeg razvoja tražnje. Srbija očekuje rast posetilaca, najviše iz susednih zemalja, odnosno regije, i Zapadne Evrope. U svom turističkom pozicioniranju Srbija mora da istakne gostoljubivost, otvorenost, sklonost provodu. Turistički proizvod kakav su manifestacije u veoma kratkom roku, uz bolju organizaciju i bez većih finansijskih ulaganja, može da ostvari uspeh i privuče značajan broj inostranih posetilaca. Potencijal rasta ovog proizvoda ima marketinšku snagu za dodatnu promociju Srbije i povećanje lojalnosti klijenata prema Srbiji“ rekla je prilikom predstavljanja uputstva Tijana Maljković, sekretarka Udruženja za turizam PKS.

U Kalendaru priredbi Turističke organizacije Srbije za 2017. godinu nalazi se više od 900 manifestacija koje su već afirmisane ili nose turistički potencijal. Najveću pažnju domaćih i stranih turista privlače manifestacije koje su posvećene negovanju tradicije, narodnih običaja, folklora i starih zanata. Takve manifestacije se odvijaju tokom cele godine, a najbrojnije su u letnjim mesecima. Organizuju se povodom značajnih istorijskih datuma, zajedno sa privrednim događajima kao što su berbe, žetve i slično.

Brosura.pdf


Komentari
(0)